Gebruik door atleten van Deca Durabolin in krachtsporten

Bram Jansen

In de twee decennia dat we AAS hebben gebruikt, is Deca Durabolin bijna een nietje in onze bulkcycli.

Toen we een tijdje overschakelden van de routine van drie cycli per jaar naar B & C, bleven we het gebruiken als onderdeel van de explosies.

In feite zijn we misschien een van de weinigen die het in lage doses hebben gebruikt, zelfs tijdens onze snijwonden.

Het klinkt dus verrassend voor ons dat tegenwoordig zo’n heilzame (en milde) anabole steroïde spaarzaam wordt gebruikt.

Voor de niet-ingewijden is Deca een van de oudste anabole steroïden ter wereld .

Jarenlang was het een favoriet van de ‘Russian Dope Machine’ en zelfs thuis, werd gedacht dat veel van de legendes uit de jaren 70 en 80 Deca gebruikten.

Als je merkt dat je wordt beïnvloed door nieuwere en sneller werkende steroïden zoals Trenbolone , dan is hier het overzicht van een van de beste anabole steroïden die je ooit kunt gebruiken.

Chemische structuur

Deca Durabolin is afgeleid van testosteron door een eenvoudige wijziging aan het koolstofatoom op de 19 ste positie.

Het resultaat is Nandrolon, een zeer veelzijdig hormoon met een anabole waarde iets boven testosteron. Maar met een androgene rating van slechts 37.

Nandrolon is in de loop der jaren aan verschillende esters gehecht. Sommige daarvan werden vrij veel gebruikt, zoals Nandrolone Phenylpropionate.

Maar het is de langzaam werkende Decanoate-ester, die de meest populaire van allemaal is gebleven.

Veelvoorkomende namen

Nandrolon Decanoate werd in 1962 onder de merknaam ‘Deca Durabolin’ uitgebracht door Organon.

LEZEN  Een set kwaliteit spieren met Dianabol (Dbol)

Veel spin-offs overspoelden de markt snel daarna. Maar verrassend genoeg is het de merknaam Deca Durabolin die is blijven hangen.

Hoofdgebruik

Deca Durabolin verwierf reputatie als een van de trio’s van de bulkstapels van het ‘gouden tijdperk’. De andere twee steroïden in de stapel waren Dianabol en testosteron Enanthate .

Dianabol zou er ongeveer een week over beginnen. De test zou rond week 4-5 beginnen, terwijl Deca Durabolin, de traagste van allemaal, vanaf week 10 zou beginnen. Net op tijd, wanneer de gebruiker het grootste deel van het water en glycogeen gewonnen op Dianabol heeft verloren.

Maar het noemen van een puur bulk steroïde is een misvatting. Het is een zeer veelzijdige steroïde die op meerdere manieren kan worden gebruikt.

Hier zijn enkele van de belangrijkste toepassingen van Deca.

Collageen synthese:

Niet helemaal wat je zou verwachten van een anabole steroïde. Maar Deca Durabolin heeft een legendarische status in atletische kringen bereikt vanwege zijn effectiviteit bij het verbeteren van de botmineraaldichtheid en het stimuleren van de collageensynthese. Elke atleet of bodybuilder met gewrichtspijn of gewrichtsbanden zal grote opluchting ervaren met zelfs lage doses Deca. Het is alsof je op een mix van pijnstillers zit. Alleen is het niet half zo giftig als pijnstillers. Dit is een van de redenen waarom professionele bodybuilders Deca aan elke stapel toevoegen, ondanks dat het een steroïde met ‘natte winst’ is. Het elimineert vrijwel spierkrampen en gewrichtsproblemen veroorzaakt door wedstrijdpreparaten.

Lean bulk:

Deca Durabolin is een zeer effectieve bulkstof. Veel professionals gebruiken het als een bulkcompound buiten het seizoen vanwege de traag werkende aard en ook omdat de massa op Deca van veel betere kwaliteit lijkt te zijn dan wat je zou winnen met Dianabol of Anadrol . Er zal wat waterretentie zijn. Maar het is een van de gemakkelijkste te controleren steroïden. Ook is het ‘terugdraaien’ of spierverlies na de cyclus minimaal, op voorwaarde dat u blijft eten en recht optilt.

LEZEN  Winstrol (Stanozolol) gebruiken voor drogen en verlichting

Sterkte:

Een van de therapeutische toepassingen van Deca is het verbeteren van de kwaliteit van leven in de geriatrische zorg. Het vermindert zwakte en voorkomt spierverlies. Dus, krachttoename is een van de onderschatte voordelen van Deca Durabolin. Wat opmerkelijk is, is dat, in tegenstelling tot orale steroïden, de krachtwinst op Deca niet zo dramatisch is. Het zal langzaam maar duurzaam zijn.

Stikstofretentie:

Deca is een van de meest effectieve steroïden voor het stimuleren van stikstofretentie. Veel effectiever dan Trenbolone zelfs. We kennen allemaal de voordelen van een positieve stikstofbalans, toch? Het is een van de bouwstenen van anabolisme.

Bijwerkingen

Bijwerkingen

Deca Durabolin is een van de mildste anabole steroïden als u de bijwerkingen vergelijkt met de resultaten die u ermee kunt bereiken.

Dat gezegd hebbende, het is nog steeds een zeer krachtige steroïde en sommige kanten zullen onvermijdelijk zijn.

  • Oestrogene bijwerkingen: Deca Durabolin aromatiseert zeer zwak, op slechts 20% van dat van testosteron. Het heeft echter een sterk progestageen karakter waardoor bijwerkingen zoals een opgeblazen gevoel en gynaecomastie een slanke maar duidelijke mogelijkheid zijn. U moet waar mogelijk een SERM gebruiken, zoals Nolvadex in plaats van een AI (Aromatase-remmer). AI’s kunnen uw cholesterolspiegels slopen, iets dat u mogelijk zorgen baart wanneer u Deca gebruikt.
  • Androgeen: Nogmaals, de kans dat dit gebeurt is klein, tenzij u extreem gevoelig bent voor androgene kanten. Als u echter acne of versneld haarverlies of agressieve lichaamshaargroei ervaart, is het een beetje moeilijk te beheersen omdat 5-alpha-reductaseremmers niet effectief zijn tegen Deca Durabolin. Vrouwen moeten zich aan lage doses houden om virilisatiesymptomen te voorkomen .
  • Cardiovasculair: Deca Durabolin heeft een negatief effect op HDL en verhoogt ook het niveau van LDL. De cardiovasculaire bijwerkingen moeten echter beheersbaar zijn met een cholesterolvriendelijke levensstijl en dieet. Dit zou echter een punt van zorg moeten zijn voor bodybuilders die Deca stapelen met een 17C-AA orale steroïde.
Dosering en stapels

Dosering en stapels

Beginners moeten beginnen met 250-500 mg / week voor een cyclus van 12-16 weken.

LEZEN  Anadrol (Oxymetholone) als een potentiator van het aromatiseringsproces

Meer geavanceerde gebruikers kunnen dit oplopen tot 600 mg / week. Maar dat is de bovengrens waar we ons aan zouden houden, zelfs als je Deca als basis gebruikt met een TRT-dosis test.

Aan de andere kant, als u alleen Deca wilt gebruiken voor de therapeutische voordelen, kies dan voor 100-150 mg / week gedurende 12 weken.

We hebben al kort gesproken over de meest populaire bulkstapel aller tijden, Dianabol, Deca en Test-E.

Anders dan dit, is Deca ook gestapeld met orals zoals Masteron en Winstrol om de pijnlijke krampen die ze veroorzaken te verminderen.

Een Tren- en Deca-cyclus is zeldzaam. Maar we hebben er steeds meer atleten mee zien experimenteren, met behoorlijke resultaten om ervoor te laten zien.

Next Post

Een set kwaliteit spieren met Dianabol (Dbol)

Als er een steroïde medicijn is met een reputatie die eraan voorafgaat, dan moet het Dianabol zijn. De beruchte roze pil die je in enkele dagen ‘enorm’ kan maken. De ‘feel good’-steroïde, de’ gemakkelijkste steroïde ‘om groot te worden. We hebben veel anekdotes gehoord over de grote D. Onze associatie met Dianabol […]
Een set kwaliteitsspieren met Dianabol (Dbol)

Abonneer u nu op ons