Een set kwaliteit spieren met Dianabol (Dbol)

Bram Jansen

Als er een steroïde medicijn is met een reputatie die eraan voorafgaat, dan moet het Dianabol zijn.

De beruchte roze pil die je in enkele dagen ‘enorm’ kan maken. De ‘feel good’-steroïde, de’ gemakkelijkste steroïde ‘om groot te worden.

We hebben veel anekdotes gehoord over de grote D.

Onze associatie met Dianabol begon in de vroege jaren tachtig, toen het overal in sportscholen en sportvelden plaatsvond.

Het werd sterk aanbevolen door een man die een beruchte reputatie op het circuit had. Om nog maar te zwijgen over het feit dat bijna iedereen onder hem dwergde. Tjonge, was hij groot.

Maar hij stierf ook voortijdig, op 38-jarige leeftijd als gevolg van een hartstilstand.

In feite stierven veel grote jongens in de jaren 80 voortijdige sterfgevallen en dit was wat de alarmbel luidde in de medische gemeenschap over misbruik van steroïden.

Nou, dat is voor een andere dag.

Vandaag zullen we het hebben over Dianabol, de beroemdste orale steroïde aller tijden.

Chemische structuur

Dianabol is de merknaam voor Methandrostenolone, een anabole steroïde afgeleid van testosteron.

Er worden twee wijzigingen aangebracht in het testosteronhormoon. Een dubbele binding wordt toegevoegd aan het koolstof 1 en 2 positie en een methylgroep wordt toegevoegd aan de 17 ste positie.

Dit vermindert de androgeniciteit van het medicijn aanzienlijk, versterkt de anabole aard en laat het overleven, afbraak door de lever.

Veelvoorkomende namen

Methandrostenolone werd onder de merknaam Dianabol verkocht door Ciba tot 1983, toen het eindelijk de stekker uit de verbinding trok vanwege de toenemende druk van de FDA.

LEZEN  Winstrol (Stanozolol) gebruiken voor drogen en verlichting

Maar dat is de naam die synoniem is geweest met het medicijn.

Sommige van de andere bijnamen waar het bekend om is, zijn Anabol, Danabol, Vetanabol en de D-Bomb.

Hoofdgebruik

Hoofdgebruik

Omdat het een testosteron-afgeleide anabole steroïde is, heeft Dianabol een zeer eenvoudige werking in het menselijk lichaam in een prestatieverbetering.

Het verhoogt stikstofretentie, eiwitsynthese en gylcogenolyse (beter gebruik van koolhydraten die we consumeren).

Maar dat zou op zijn zachtst gezegd zijn, want de resultaten die je met Dianabol bereikt, zijn anders dan wat je met andere steroïden zult krijgen.

Massa winst:

Als je altijd al een harde gainer bent geweest, dan zal Dianabol de weegschalen in een mum van tijd verplaatsen. Het is zonder twijfel een van de meest effectieve massa-winnende steroïden aller tijden. Er zijn mensen die het medicijn weggooien en zeggen dat alle massa die je wint water en glycogeen zal zijn. Dat is een enorme lading bull. Het is waar dat Dianabol waterretentie veroorzaakt en dat je wat van dat water verliest als je van het medicijn afgaat. Maar je kunt nette spierwinst behalen terwijl je aan het fietsen bent. En u kunt deze voordelen ook behouden met een goede PCT.

Sterkte:

Dianabol rivalen Winstrol in toenemende sterkte. Je vaart door plateaus en zet nieuwe persoonlijke records. Op het circuit zul je sterker en sneller zijn dan ooit tevoren. Deze winsten treden ook snel op. Bijna dramatisch , als dat de juiste manier is om het te zeggen. De meeste eerste timers op Dianabol zijn verbaasd over hoe snel ze platen aan de staaf kunnen rekken.

Bijwerkingen

Helaas is Dianabol ook een van de meest risicovolle steroïden die u kunt gebruiken voor prestatieverbetering.

LEZEN  De voordelen en nadelen van het steroïde medicijn Anavar (Oxandrolone) bij het verkrijgen van spiermassa

Het zal zeker enkele ernstige bijwerkingen veroorzaken, sommige permanent en onherstelbaar.

Dat is als je het achteloos gebruikt, waar veel first-timers zich schuldig aan maken.

  • Oestrogene bijwerkingen : Dianabol is matig als het gaat om aromatase-activiteit. Maar wanneer het aromatiseert, wordt het omgezet in methylestradiol, een sterkere versie van Estradiol. Dit kan vasthouden van zwaar water en ook gynaecomastie veroorzaken. Wat het erger maakt, is dat de bijwerkingen even dramatisch kunnen zijn als de positieve voordelen van het gebruik van Dianabol. Ze kunnen ’s nachts verschijnen. Het vasthouden van water kan hoge bloeddruk veroorzaken, wat bijna onvermijdelijk is.
  • Androgene bijwerkingen: de structurele wijziging van het hormoon vermindert de androgeniciteit van Dianabol in grote mate. Maar het kan nog steeds haaruitval, acne en een heleboel andere androgene bijwerkingen veroorzaken als je daar vatbaar voor bent. Bij vrouwen kan het virilisatie veroorzaken.
  • Hepatotoxiciteit en cholesterol: Dianabol is een 17C-AA-steroïde en is hepatotoxisch en het kan uw niveaus van goede cholesterol ernstig uitputten en vervolgens de slechte cholesterol verhogen. Als u in het verleden last heeft gehad van slechte cholesterol of leverziekten, wordt u geadviseerd om Dianabol volledig te verlaten.
  • Onderdrukking: Dianabol veroorzaakt ernstige onderdrukking van testosteron die grenst aan een volledige uitschakeling. Dus je kunt tot 20 pond winnen. erg snel. Maar zonder testosteron verlies je het sneller dan je het hebt gekregen.
Dosering en stapels

Dosering en stapels

Vergis je niet, Methandrostenolone is een extreem sterk medicijn en ondanks wat je op berichtenborden kunt lezen , heb je waarschijnlijk geen hoge dosis nodig om goede resultaten te krijgen.

Voor mannen:

15 mg / dag verdeeld over twee of drie doses gedurende 8-12 weken. Dat is een heel lage dosis hoor. Maar het kan je goede resultaten opleveren. Als u meerdere cycli Dianabol hebt uitgevoerd, kunt u tot 25-35 mg / dag gaan.

LEZEN  Anadrol (Oxymetholone) als een potentiator van het aromatiseringsproces

Zelfs 50 mg / dag. Maar dat is de bovengrens voor ons. We zouden persoonlijk nooit iets boven de 50 mg aanbevelen. Niet tenzij je Kai Greene bent.

Je kunt Dianabol ook gebruiken als kickstarter voor je testosteroncyclus gedurende de eerste vier weken.

Voor vrouwen:

5 mg / dag gedurende 8-12 weken. Zelfs bij 10 mg / dag is er een ernstig risico op virilisatie dat volledig kan worden vermeden met lage doses en PCT.

Dianabol versus Superdrol versus Anadrol

Alle drie deze steroïden zijn krachtige massa-versterkers waardoor de ene kan geloven dat je de ene voor de andere kunt ruilen.

Maar ze zijn zoals sinaasappels en appels.

Dianabol is een derivaat van testosteron, terwijl Superdrol is afgeleid van DHT.

Superdrol kan u helpen meer massa te krijgen, maar met het risico op bijwerkingen die ernstiger zijn dan Dianabol.

Idem met Anadrol . Het kan je groter maken dan Dianabol, maar als je gevoelig bent voor de zijkanten dan zal het je energieniveaus volledig vernietigen en je eetlust doden.

Dat gezegd hebbende, als Dianabol je ernstige bijwerkingen geeft, zoals Gyno of waterretentie, dan wil je misschien een van deze twee steroïden proberen.

Next Post

Anadrol (Oxymetholone) als een potentiator van het aromatiseringsproces

Heel lang geleden, toen we begonnen met anabole steroïden, waren er een paar namen die vaak in sportscholen werden rondgegooid. De D-Bomb als je snel wat kilo’s wilt toevoegen. Winny als je je hefplateau wilde doorbreken. Deca als je pijn in de gewrichten had. Clen als je het vet wilde aansteken. En Anadrol als je […]
Anadrol (Oxymetholone) als een potentiator van het aromatiseringsproces

Abonneer u nu op ons